საჭირო ინგრედიენტებია:
- მარწყვი - 1 კგ
- შაქარი - 800 გ
მომზადების ინსტრუქცია ასეთია:
გარეცხილ და გამშრალ მარწყვს უნდა მოაცალოთ ყუნწები და შემდეგ დაჭრათ. შემდეგ ჭურჭელში ჩააწყეთ ფენა-ფენა და მარწყვის ფენებს შორის დააყარეთ შაქარი. მიღებული მასალა დატოვეთ მთელი ღამე ოთახის ტემპერატურაზე, რათა მარწყვმა გამოუშვას წვენი და შაქარი დადნეს. პარალელურად ქილებს გაუკეთეთ ორთქლით სტერილიზაცია 10 წუთის განმავლობაში ან ჩააწყვეთ ადუღებულ წყალში. გამზადებულ ცხელ ქილებში ჩაასხით გამზადებული მარწყვის მურამა და დაახურეთ თავსახურები, მერე კი შეინახეთ მაცივარში. მიღებული წვენით შეგიძლიათ მორთოთ ნაყინი და მსგავსი დესერტებიც.