როგორ უნდა განვასხვავოთ ხარისხიანი და ახალი ხორცი უხარისხოსგან?

875
მწვანე ბარათის შევსება
მწვანე ბარათის შევსება

ხორცის ყიდვის დროს აუცილებელია მისი ხარისხი და ვარგისიანობა გავითვალისწინოთ.
აი რა კრიტერიუმებს უნდა აკმაყოფილებდეს ხორცი:

1) ხორცი არ უნდა იყოფოდეს ბოჭკოებად. წინააღმდეგ შემთხვევაში ის ახალი არ არის.
2) ხორცი აუცილებლად უნდა იყოს მშრალი და არა ლორწოვანი, ხელში არ უნდა სრიალებდეს.
3) გაჭრის დროს ხორცის ფერი ისეთივე უნდა იყოს, როგორც მის ზედაპირზეა.
4) თუ ხორცი ხრაშუნებს, შესაძლებელია მასში პარაზიტები იყვნენ.

5) ხორცი არც ძალიან ღია ფერის და არც ძალიან მუქი ფერის არ უნდა იყოს. ხშირად დარჩენილ ხორცს წმენდენ ხოლმე. ეს მუქ ლაქებზეა შესამჩნევი.

6) ბატკნის ხორცის საუკეთესო ნაწილი – ხორცი ძვალზეა. ის ყველაზე რბილი ნაწილია.

7) არომატი – აი კიდევ რას უნდა მიაქციოთ ყურადღება. მას არ უნდა ასდიოდეს ნესტის სუნი. შეგიძლიათ ხორცი დანის წვერით გახვრიტეთ. თუ ხორცი გაფუჭებულია, მისი სუნიც არასასიამოვნო იქნება.

8) ასევე ყურადღება მიაქციეთ ხორცზე ცხიმის რაოდენობასაც. მას პროდუქტის ხარისხზე ბევრი რამის თქმა შეუძლია. ცხიმი უნდა იყოს თეთრი ან კრემისფერი. ყვითელი ცხიმი მიანიშნებს ბებერი ცხოველის ხორცზე.

frenis kompensacia
frenis kompensacia