ერთი მუჭა პიტნით მარტივად გაისუფთავებთ ღვიძლს და კუჭს : ამის შემდეგ არასოდეს შეგაწუხებთ გასტრიტი!
ღვიძლი არის ორგანო, რომელიც პასუხისმგებელია ჩვენი სხეულის დეტოქსიკაციაზე. ღვიძლი სხეულის ერთ-ერთი სასიცოცხლო მნიშვნელობის ორგანოა, რომელიც გამორიცხავს ტოქსინებს და მონაწილეობს მრავალრიცხოვან ფერმენტულ პროცესებში, რომლებიც მნიშვნელოვანია ორგანიზმის გამართული მუშაობისთვის.
მნიშვნელოვანია და აუცილებელია ღვიძლის ფუნქციონალური შენარჩუნება მთლინი ორგანიზმის ჯანმრთელობის შენარჩუნებისთვის და ღვიძლის დაავადებების თავიდან ასაცილებლად, როგორიცაა ცხიმოვანი ღვიძლი. აუცილებელია და მნიშვნელოვანია ჩვენი ღვიძლის ხშირი გაწმენდა.
პიტნა, რომელსაც აქვს შესანიშნავი თვისებები, დაგვეხმარება ღვიძლის მუშაობის გაუმჯობესებაში. დღეს ჩვენ ამ პიტნის მედიკამენტის დამზადებას ვაპირებთ.
ამ საშუალებით, ჩვენ შევძლებთ ღვიძლის დეტოქსიკაციას და გაწმენდას, ამიტომ ჯანმრთელობის გაუმჯობესება შეგვიძლია.
იტნის ფოთლების ნაყენი გემრიელი და ამავე დროს მეტად სასარგებლო სასმელია. თუ ყოველდღიურად ყლუპ-ყლუპად დალევთ 250 მლ-ს, 10-12 დღეში მოგიწესრიგდებათ კუჭ-ნაწლავის ფუნქცია, გაგივლით მეტეორიზმი. ნევროზით დაავადებულთათვის პიტნის აბაზანებია რეკომენდებული. როგორც დამაწყნარებელი საშუალება, ის შეიძლება სხვა მცენარეებთან ერთადაც გამოვიყენოთ.
პიტნის ეთერზეთებს დიდი მნიშვნელობა და განსაკუთრებული ეფექტი აქვთ ინჰალაციების სახით. სასარგებლოა პიტნის ზეთის (სპირტხსნარი, თანაფარდობით 1:4) კანში შეზელა ანთებითი პროცესების, თავის ტკივილის, შაკიკის დროს, ინჰალაცია რესპირატორული დაავადებების დროს. მას ფართოდ იყენებენ არა მხოლოდ მედიცინაში, არამედ პარფიუმერია-კოსმეტიკაში, ფხვნილებისა და კბილის ჰიგიენის საშუალებების, საკონდიტრო წარმოებაში. თავად პიტნას ფართო გამოყენება აქვს კვების მრეწველობაში როგორც სანელებელს.
ხალხურ მედიცინაში პიტნა თირკმლის კენჭოვანი დაავადების სამკურნალო საშუალებაცაა. ველური პიტნის ფოთლებისაგან გაწურული წვენი (ერთი სადილის კოვზი შერეული თეთრ ღვინოში), კარგ ეფექტს იძლევა როგორც შარდმდენი საშუალება. პიტნის ზეთი (სპირტხსნარში 1:4 პროპორციით) სასარგებლოა კანში შესაზელად ანთებითი პროცესების, თავის ტკივილის, შაკიკის დროს, ინჰალაციის სახით რესპირატორული დაავადებების დროს.
შემადგენლობა:
- 1 მუჭა პიტნის ფოთლები
- ლიმონი
- ფორთოხალი
- წყალი
მომზადება:
ქილაში ჩაასხით 2 ლიტრი წყალი და დაუმატეთ პიტნის ფოთლების დიდი მუჭა. მოხარშეთ 5 წუთის განმავლობაში.
შემდეგ დაუმატეთ ფორთოხლის და ლიმონის წვენი. დაამატეთ 1 კოვზი ლიმონის ცედრა, დაატკბეთ ის ორი სუფრის კოვზი თაფლით ან შაქრით.
მიიღეთ ყოველდღიურად ერთი კვირის განმავლობაში, დაისვენეთ და გაიმეორეთ საჭიროებისამებრ.