ყველი ორგანიზმისთვის ერთ-ერთი ყველაზე სასარგებლო პროდუქტია, განსაკუთრებით კი ბავშვებისთვის. მისი ხშირად გამოყენება კი pH-ის დონეს (ის რაც კარიესის გაჩენას განსაზღვრავს) მაღლა წევს და შედეგად კარიესის გაჩენის რისკი მნიშვნელოვნად მცირდება.
როგორ უნარჩუნებს ყველი კბილებს სიჯანსაღეს? მის შემადგენლობაში ისეთი ნივთიერებები შედის, რომლებიც კბილის ემალს იცავს. მისი ხშირად გამოყენება კი pH-ის დონეს მაღლა წევს და შედეგად კარიესის გაჩენის რისკი მნიშვნელოვნად მცირდება.
ამის დასადგენად ექსპერიმენტი ჩატარდა და გაირკვა, რომ ვინც ყველს ყოველდღიურად მიირთმევდა მათ ორგანიზმში pH-ის დონემ მაღლა აიწია. საშუალოდ 5,5 ნორმალური მაჩვენებელია და ემალს დაზიანებისგან იცავს.