იდეალურად მომზადებული ალადები! ბევრი მცდელობის შემდეგ აღმოვაჩინე ყველაზე კარგი რეცეპტი!

7313

იდეალურად მომზადებული ალადები ! ბევრი მცდელობის შემდეგ აღმოვაჩინე ყველაზე კარგი რეცეპტი!

ბევრი რეცეპტით მაქვს მომზადებული, მაგრამ ასეთი გემრიელი და ფაფუკი არასდროს გამოდიოდა. აღფრთოვანებული ვარ ამ რეცეპტით.

საჭირო ინგრედიენტები:

  • 0,5ლ მაწონი
  • 1 კვერცხი
  • 1-1,5 სუფრის კოვზი შაქარი
  • 1\3 ჩ.კ მარილი
  • 0,5 ჩ.კ სოდა
  • 350 გრ ფქვილი

მომზადების წესი: 

1. ჩაასხით მაწონი თასში, დაუმატეთ კვერცხი, შაქარი და მარილი. (მაწონი ჯობია ოთახის ტემპერატურაზე იყოს, მე მაცივარში მქონდა და მაინც მშვენიერი გამოვიდა!)

2. ყველაფერი კარგად აურიეთ სათქვეფით.

3. შემდეგ დაუმატეთ ფქვილი და სოდა (სოდა უნდა დაუმატოთ ფქვილს,)

4. შემდეგ მოურიეთ ცომი. საკმაოდ სქელია, მაგრამ არ შეგეშინდეთ – აირევა.

5.ცომი მაშინვე კარგად აურიეთ.

6. თქვენი ცომი მზადაა – ახლა შეგიძლიათ უსაფრთხოდ დადოთ 10-15 წუთის განმავლობაში. თუ მაწონი მაცივრიდან გამოიღეთ მაშინ 20-25 წუთი უნდა გააჩეროთ.

7. ამ დროის განმავლობაში დაიწყება სოდის რეაქცია მაწვნის მჟავასთან,ამოვა ბუშტები. ცომი ოდნავ ამოვა და მისი სტრუქტურა შეიცვლება. .

8. შემდეგ ჩართეთ გაზქურა, დადგით ტაფა. სველი ტაფა დავდე – დაველოდე გაშრობას – ეს ნიშნავს, რომ თბება, ზეთი დავასხი.

9. როცა შეამჩნევთ რომ ტაფა გახურდა და ზეთსაც დაუმატებთ, აიღებთ კოვზს და იწყებთ ცომის ამოღებას. კოვზის ერთი მხარით ცომი თასის კედელთან მიიტანეთ.

10. შემდეგ ისევე ფრთხილად გადაიტანეთ ცომი ტაფაში.  და შენ გეშორები. ნაზი მოძრაობით გადაიტანეთ ტაფაზე, მოამრგვალეთ, ზედმეტად გაშლილი ცომი შეგიძლიათ მოაცილოთ.

რეცეპტი 2

  • 2 ცალი კვერცხი

  • 12  ჭიქა შაქარი

  • 12  ლიტრი მაწონი

  • 1 ჩ/კ სოდა

  • ვანილი

  • 1 ცალი ვაშლი (სურვილისამებრ)

  • ფქვილი

  • მწიკვი მარილი

  •  

    მომზადება:

    ორი ცალი კვერცხი გავთქვიფოთ ნახევარ ჭიქა შაქართან ერთად. ნახევარ ლიტრა მაწონს დავამატოთ ერთი ჩაის კოვზი სოდა; ავურიოთ და ჩავასხათ კვერცხის მასაში. შემდეგ დავუმატოთ მწიკვი მარილი, ვანილი და იმდენი ფქვილი, რომ არაჟნის სისქის მასა მივიღოთ. კარგად ვურიოთ, ფქვილი ბოლომდე უნდა გაიხსნას. ბოლოს სურვილისამებრ ჩავახეხოთ ერთი ცალი ვაშლი; ისევ ამოვურიოთ და შევწვათ ზეთიან ტაფაზე, ორივე მხრიდან. როდესაც შეიწვება, მოვაფრქვიოთ შაქრის პუდრა. გემრიელად მიირთვით

Facebook კომენტარები