ამ საშუალება დამეხმარა ნაწლავების გაწმენდაში და ქოლესტერინის დარეგულირებაში! იაფი და ხელმისაწვდომია!
ადრე აღიარებული აზრი, რომ სიცხარე კუჭისთვის მავნებელია, არ დამტკიცდა, პირიქით, კაპსაცინი ტკივილგამაყუჩებელი გამოდგა.
ეს კი არადა, ცხარე წითელი წიწაკა გახდომაშიც ძალიან გვეხმარება. ცხარე კერძი ორგანიზმში ნივთიერებათა ცვლას აჩქარებს, ამიტომაც კალორიებიც მალე იწვის.
ცხარე კერძები აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას, ადუნებს კუნთებს და ხსნის სისხლძარღვების სპაზმებს, ტვინს აწვდის სიგნალს, რომლის შედეგადაც ორგანიზმში მორფინი გამომუშავდება, რაც გუნება განწყობას აუმჯობესებს.
ეს საოცარი ნაყენი მრავალი მიზნით გამოიყენება:
მადის გასაძლიერებლად, მსუბუქი მოწამვლის დროს, თმის ძირების გასამაგრებლად, სახსრების დასაზელად.
წითელი წიწაკა ეხმარება ორგანიზმს მძიმე საკვების მონელებაში. თუ ხორციანი კერძის მომზადების დროს, მზარეული შეანელებს მას წიწაკით ასეთი საკვები ხდება უფრო მსუბუქი, რაც მთავარია კერძის კალორიულობა თითქმის ნახევრდება.
ასე, რომ ვინც უფრთხილდება თავის ფიგურას, ეს სუნელი დაეხმარება მათ, მიირთვან გემრიელი კერძები ისე, რომ არ მიიღონ ზედმეტი კალორიები.
ასევე ის კარგად მოქმედებს ნაწლავებზე და ხელს უწყობს მათ კარგ და სრულფასოვან მუშაობას. მისი გამოყენება ორგანიზმს ეხმარება გინეკოლოგიურ დაავადებებთან ბრძოლაში, აწესრიგებს მენსტრუალურ ციკლს და ეხმარება საკვეცხეებს პოტენციალის რეგულაციაში.
ვინც ცდილობს დაიკლოს წონაში წითელი წიწაკა ჩილი კარგ დახმარებას გაუწევს. ორგანიზმს ეხმარება ნივთიერებათა ცვლაში რაც ხელს უშლის ცხიმების დაგროვებას.
ხელს უწყობს ქოლესტერინის კლებას სისხლში. ასევე ორგანიზმს ეხმარება საჭმლის კარგად მონელებაში, რაც ხელს უწყობს ნაწლავების გამართულ მუშაობას.
მისი გამოყენება კოსმეტოლოგიაშიც მიზანშეწონილია. მაგალითად ის აუმჯობესებს სისხლის მიმოქცევას ფრჩხილების არეში, რაც ხელს უწყობს ლამაზი და ძლიერი ფრჩხილების სწრაფ ზრდას. გარდა ფრჩხილებისა ის აჩქარებს თმების ზრდასაც.
წიწაკის დადებითი ზეგავლენის მისაღებად, საკმარისია მისი გამოყენება საკვებში. დიდი დოზებით მისი მიღება არ შეიძლება.
მადის მომგვრელი ნაყენის მომზადება ძალიან ადვილია:
წვრილად დაჭერით 50 გ ცხარე წიწაკა და დაასხით 0,5 ლიტრი 70%-იანი სამედიცინო
სპირტი ან არაყი. 10 დღე გააჩერეთ, პერიოდულად ურიეთ, შემდეგ გაწურეთ. მიიღეთ 10-20 წვეთი დღეში 2-3-ჯერ, ჭამამდე, ძალიან ცოტა წყალთან ერთად.
შესაზელი საშუალება ასე მოამზადეთ:
აიღეთ 1 ს.კ. დაფქული წიწაკა, შეურიეთ 2 ს.კ. მცენარეულ ზეთს და დააყენეთ 2 კვირის განმავლობაში.
გამოიყენეთ სახსრების ტკვილის, ნევრალგიის, რადიკულიტის დროს. ეს ზეთი შეიძლება მიიღოთ შინაგანადაც, თუ ყაბზობა გაწუხებთ 10-20 წვეთი ჭამამდე.
ტკბილი წიწაკის წვენს კი ჩემი მეუღლე ამზადებს პიგმენტური ლაქების მოსაშორებლად:
იღებს ახალგამოწურულ წვენს, ურევს იმავე ოდენობის სტაფილოს წვენს და იწ-მენდს სახეს. შედეგით თავად ძალიან კმაყოფილია.
გაითვალისწინეთ: ნაყენი უკუნაჩვენებია წყლულიანი ავადმყოფებისთვის.